Για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης χρησιμοποιούμε cookies! Για περισσότερες πληροφορίες δείτε εδώ

Ψησταριές

Επιλέξτε μία ψησταριά κάρβουνου, αερίου, ηλεκτρική ή και στιγμής μέσα από μία μεγάλη γκάμα ψησταριών των μεγαλύτερων κατασκευαστών στον κόσμο.

Ο τρόπος επιλογής της κατάλληλης ψησταριάς για εσάς, είναι απλός, αρκεί να απαντήσετε με ειλικρίνεια στον εαυτό σας, στα παρακάτω 5 απλά διλήμματα:

 Περί ευκολίας...

Θέλετε κάτι εύκολο και γρήγορο; Οι ψησταριές υγραερίου είναι ο κυρίαρχος εδώ!!! Με την προϋπόθεση ότι έχετε αρκετό υγραέριο και αρκετό φαγητό με το γύρισμα ενός κουμπιού η ψησταριά σας μπορεί να ανάψει και να αρχίσει να ψήνει μέσα σε λίγα λεπτά. Με το κάρβουνο πρέπει να καθαρίσετε τις στάχτες από την προηγούμενη φορά που ψήσατε και να έχετε το νου σας, να μην ξεμείνετε από κάρβουνα. Ακόμη κι αν τα έχετε όλα, από την στιγμή που ανάψετε την φωτιά με κάρβουνα, πρέπει να περιμένετε γύρω στα 40 λεπτά για να αρχίσετε να ψήνετε.

Περί αυθεντικότητας...

Η γνήσια καπνιστή γεύση που δίνει το ψήσιμο στα κάρβουνα είναι αυτό που κάποιοι θεωρούν ότι διακρίνει τον γνήσιο ψήστη. …υπάρχει κάτι στο να ανάβεις και να διατηρείς μία φωτιά στα κάρβουνα!!!

Περί μεγέθους…

Ένας άλλος τρόπος που θα σας βοηθήσει να επιλέξετε ποια είναι η κατάλληλη ψησταριά για εσάς είναι το μέρος που θα την τοποθετήσετε. Επιλέξτε μία μικρή ψησταριά κάρβουνου, όπως η Smokey Joe, για έναν μικρό χώρο στη βεράντα σας, ή ακόμα και μία ηλεκτρική, και ψήστε το φαγητό για την οικογένεια σας, αλλά ακόμα για μία μικρή παρέα φίλων. Ακόμα και για εσάς που σας αρέσουν οι βόλτες με το σκάφος σας, πάντα υπάρχουν οι ψησταριές στιγμής όπου μπορείτε να ετοιμάσετε μικρές λιχουδιές.

Περί τιμής…

Οι ψησταριές υγραερίου σε πρώτη ματιά κοστίζουν περισσότερο από αυτές του κάρβουνου, ή τις ηλεκτρικές. Στην διάρκεια του χρόνου όμως , κοστίζουν λιγότερο. Όσο μάλιστα ψήνετε περισσότερο , τόσο το υγραέριο σας έρχεται ακόμη φθηνότερο από το κάρβουνο.

Περί ψησίματος…

Τέλος αυτό που θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν σας είναι το πως σκοπεύετε να ψήσετε. Αργά και σταθερά η γρήγορα και σε υψηλή θερμοκρασία;

Τελική απόφαση…

Οποιαδήποτε απόφαση και να πάρετε, να είστε σίγουροι ότι έχετε κάνει την σωστή επιλογή για την απόλαυση γευστικών γευμάτων περιστοιχισμένοι από την οικογένεια και τους φίλους σας.

Άλλωστε ασχέτως του τι τελικά θα επιλέξετε, ένα πράγμα είναι απαραίτητο για τη σίγουρη επιτυχία...

Η καλή Παρέα!!!