Τα σουβλάκια είναι ένα κλασσικό Ελληνικό φαγητό, εύκολο στην παρασκευή, γρήγορο στο ψήσιμο και νόστιμο στη γεύση! Βέβαια πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα “κλασσικό” πρόβλημα κατά τη διαδικασία ψησίματος… Καίγονται τα ξύλινα σουβλάκια!

Οι λύσεις που υπάρχουν είναι τρεις:

1. Μούλιασε τα σουβλάκια από μπαμπού σε νερό τουλάχιστον 3 ώρες πριν σουβλίσεις σε αυτά το κρέας. Έτσι τα σουβλάκια θα έχουν “ποτιστεί” με νερό και δεν θα μπορούν να καούν… Μέχρι να εξατμιστεί το νερό από τα σουβλάκια και να αρχίσουν να καψαλίζονται, το κρέας θα είναι έτοιμο και ψημένο!

Εναλλακτικά μπορείς να δοκιμάσεις να μουλιάσεις τα σουβλάκια από μπαμπού σε χυμό λεμονιού. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σε συναρπάσει!

2. Η δεύτερη και πιστεύουμε η καλύτερη και πιο αποτελεσματική λύση, είναι να αγοράσεις ανοξείδωτα σουβλάκια. Με αυτό τον τρόπο:

γλυτώνεις την προετοιμασία του μουλιάσματος,

είναι πολύ πιο εμφανίσιμα στο food styling και

τελευταίο αλλά ίσως σημαντικότερο, ψήνοντας το κρέας σου σε μεταλλικά (ανοξείδωτα) σουβλάκια διαχέεται η θερμοκρασία και εσωτερικά του κρέατος επιτυγχάνοντας πολύ πιο ζουμερό, νόστιμο, γρήγορο και ομοιόμορφο ψήσιμο!

Επίλεξε λοιπόν ανοξείδωτα ή ξύλινα σουβλάκια και ψήσε το κρέας σου ανάλογα, προσθέτοντας ανάμεσα στα κομμάτια κρέατος μικρά κομμάτια κρεμμυδιού, ή πιπεριάς ντοματίνια, ή ακόμα και κομματάκια φρούτων!

3. Αν πάλι είσαι τύπος που παίρνει τα σουβλάκια έτοιμα από το κρεοπωλείο, τότε κάνε την εξής πολύ απλή τεχνική. Κόψε αλουμινόχαρτο στο μήκος της ψησταριάς σου, δίπλωσε το στη μέση και βάλτο στη μπροστινή πλευρά της ψησταριάς σου, ακριβώς όπως βλέπεις στη φωτογραφία.

Έτσι πρώτον: το «γυμνό» ξύλινο μέρος από το σουβλάκι θα είναι πάνω από το αλουμινόχαρτο και δεν θα καίγεται. Δεύτερον το σουβλάκι στην καρδιά της ψησταριάς σου και θα ψήνεται γρήγορα και νόστιμα και τρίτον, εσύ θα μπορείς να κλείνεις κανονικά το καπάκι από την ψησταριά σου, χωρίς το φόβο ότι θα καεί το ξύλινο μέρος από το σουβλάκι σου.

Τώρα είσαι έτοιμος να ξεκινήσεις να ψήνεις σουβλάκι σαν ένας έμπειρος ψήστης!