Εντυπωσιάστε με τις δημιουργιές σας!Εντυπωσιάστε τους φίλους σας με την πίτσα που φτιάχνετε στο bbq σας! H Επισμαλτωμένη Πέτρα Ψησίματος έχει σχεδιαστ..
Με 4 πηρούνες και ένα βαρέως τύπου μοτέρ, μπορείτε εύκολα να ψήσετε μεγάλα κομμάτια κρέατος, αλλά και ολόκληρα κοτόπουλα, κοντοσούβλι ή ακόμα και κοκο..
Το έψαξες πολύ, το
σκέφτηκες αρκετά, το πήρες απόφαση και μόλις απέκτησες αυτό που είχες βάλει στο
μάτι από καιρό…Έναν
ολοκαίνουργιο φούρνο πίτσας της Ooni!!! Ήρθε λοιπόν η ώρα
να χρησιμοποιήσεις το νέο σου φούρνο, αλλά δεν είσαι σίγουρος/η πως να το
κάνεις. No worries! Είμαι εδώ για να σου πω όλα τ..
Το κοτόπουλο
είναι ένα είδος κρέατος που δύσκολα λείπει από την ελληνική διατροφή. Στο
φούρνο με πατάτες, παϊδάκια στα κάρβουνα, μπουτάκια ψητά για πάρτι, ψητό στήθος
για δίαιτα, φιλετάκια στη κατσαρόλα και τόσες άλλες εκδοχές του που υπάρχουν.
Σε ποιον δεν
αρέσει ένα σουβλιστό κοτόπουλο που είναι ..
Σαν γνήσιος
ψήστης (psistis) που είσαι, πολλές
φορές έχεις αναρωτηθεί ποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό θα ταίριαζε καλύτερα με το
ζηλευτό κομμάτι μοσχαριού ή χοιρινού που μόλις αγόρασες από τον κρεοπώλη. Ο
παρακάτω γρήγορος και εύκολος οδηγός θα σε βγάλει από το δύσκολο δίλημμα του
«τι πάει με τι» και θα σ..
1. Κάνε τον
κρεοπώλη φίλο σου.
Επίλεξε ένα
κρεοπωλείο και γίνε αυτό που λέμε τακτικός πελάτης. Γνωρίσου με τον άνθρωπο που
σε προμηθεύει με την πρώτη ύλη του φαγητού σου και το σίγουρο είναι ότι δεν θα
χάσεις! Ένα καλό κομμάτι κρέας είναι πάνω από το 50% της επιτυχίας του φαγητού
σου.
2. Αναζήτησε..
Μια πλάκα αλατιού προσθέτει γεύση και ποικιλία στο φαγητό σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι
που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και να βγεις «ασπροπρόσωπος» σε κάθε σου
τραπέζι! Τι γίνεται όμως όταν οι καλεσμένοι σου έχουν φύγει; Πως θα καθαρίσεις
την πλάκα; Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα για να έχεις τ..
Το τσιγάρισμα του
κρέατος προσδίδει 100% επιπλέον γεύση και άρωμα στο φαγητό σου. Μόλις το κρέας
ακουμπήσει επάνω σε ένα καυτό τηγάνι, αμέσως η εξωτερική του επιφάνεια αρχίζει
να καραμελώνει. Πρακτικά όταν τσιγαρίσεις το κρέας σου πριν το βάλεις στο
στιφάδο σου ή στο φαγητό της κατσαρόλας, θα το κάν..
Το φαγητό έπαψε να τρώγεται ωμό χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άνθρωπος τιθάσευσε την φωτιά. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την φωτιά από τα ξύλα έψηνε το ωμό κρέας το οποίο γινόταν πιο εύγευστο και πιο εύπεπτο!
Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά το ψήσιμο στη φωτιά παραμένει μία δ..
Πάντα λέμε και θα
το συναντήσεις πολλές φορές να το αναφέρουμε στο blog μας ότι το ο ψήστης
χρειάζεται να έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: πρώτον λογική σκέψη, δεύτερον το
αίσθημα του πειραματισμού, για να ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια γευστικά
μονοπάτια και τρίτον υπομονή, για να βγάζει πάντα νόστ..
Όταν μιλάμε για barbecue, στο μυαλό ενός “έμπειρου” ψήστη πέρα από την ψησταριά θα έρθει και το ιδανικό κομμάτι κρέατος, η ιδανική θερμοκρασία ψησίματος, ο χρόνος ψησίματος, αλλά και το ιδανικό bbq rub! Ή αλλιώς η καρύκευση του ψητού ώστε να αναδειχθεί και να ενισχύσει την γευστική του ιδιαιτερότητα..
Πολλά γίνονται και ακόμα πιο πολλά είναι αυτά που λέγονται για το πώς να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο σε μία μπριζόλα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα καταρρίψουμε κάποιους μύθους για το αλάτισμα πριν ή μετά το ψήσιμο, για το ελληνικό φαινόμενο του αναποδογυρίσματος της μπριζόλας επάνω στη σχάρα πολλές–πολλέ..
Τα σουβλάκια είναι ένα
κλασσικό Ελληνικό φαγητό, εύκολο στην παρασκευή, γρήγορο στο ψήσιμο και νόστιμο
στη γεύση! Βέβαια πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα “κλασσικό” πρόβλημα κατά
τη διαδικασία ψησίματος… Καίγονται τα ξύλινα σουβλάκια!Οι λύσεις που υπάρχουν
είναι τρεις:1. Μούλιασε τα σουβλάκια
από ..
Το ψήσιμο ενός κομματιού κρέας σε μία ψησταριά για πολλούς είναι μία απλή υπόθεση, για άλλους μπορεί να μοιάζει πραγματικός Γολγοθάς.
Όλα βέβαια στο ψήσιμο μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και ασφαλή με τη χρήση ενός θερμομέτρου μαγειρικής και το παρακάτω «σκονάκι»!
Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου αλλά..