Menu
Your Cart

Συμβουλές ενός ψήστη RSS Feed

10 Αυγ Φούρνοι Πίτσας Ooni - Πώς να τους χρησιμοποιείς σωστά!
psistis_team 0 2204
Το έψαξες πολύ, το σκέφτηκες αρκετά, το πήρες απόφαση και μόλις απέκτησες αυτό που είχες βάλει στο μάτι από καιρό…Έναν ολοκαίνουργιο φούρνο πίτσας της Ooni!!! Ήρθε λοιπόν η ώρα να χρησιμοποιήσεις το νέο σου φούρνο, αλλά δεν είσαι σίγουρος/η πως να το κάνεις. No worries! Είμαι εδώ για να σου πω όλα τ..
01 Φεβ Πώς να δέσω ένα κοτόπουλο;
psistis_team 0 12330
Το κοτόπουλο είναι ένα είδος κρέατος που δύσκολα λείπει από την ελληνική διατροφή. Στο φούρνο με πατάτες, παϊδάκια στα κάρβουνα, μπουτάκια ψητά για πάρτι, ψητό στήθος για δίαιτα, φιλετάκια στη κατσαρόλα και τόσες άλλες εκδοχές του που υπάρχουν. Σε ποιον δεν αρέσει ένα σουβλιστό κοτόπουλο που είναι ..
01 Μαΐ Ποιο μπαχαρικό να διαλέξω για το κρέας μου;
psistis_team 0 2520
Σαν γνήσιος ψήστης (psistis) που είσαι, πολλές φορές έχεις αναρωτηθεί ποιο μυρωδικό ή μπαχαρικό θα ταίριαζε καλύτερα με το ζηλευτό κομμάτι μοσχαριού ή χοιρινού που μόλις αγόρασες από τον κρεοπώλη. Ο παρακάτω γρήγορος και εύκολος οδηγός θα σε βγάλει από το δύσκολο δίλημμα του «τι πάει με τι» και θα σ..
16 Ιουν Συμβουλές ενός ψήστη...
psistis_team 0 2193
1. Κάνε τον κρεοπώλη φίλο σου. Επίλεξε ένα κρεοπωλείο και γίνε αυτό που λέμε τακτικός πελάτης. Γνωρίσου με τον άνθρωπο που σε προμηθεύει με την πρώτη ύλη του φαγητού σου και το σίγουρο είναι ότι δεν θα χάσεις! Ένα καλό κομμάτι κρέας είναι πάνω από το 50% της επιτυχίας του φαγητού σου. 2. Αναζήτησε..
26 Μαΐ Πώς να καθαρίσω την πλάκα αλατιού.
psistis_team 0 1709
Μια πλάκα αλατιού προσθέτει γεύση και ποικιλία στο φαγητό σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και να βγεις «ασπροπρόσωπος» σε κάθε σου τραπέζι! Τι γίνεται όμως όταν οι καλεσμένοι σου έχουν φύγει; Πως θα καθαρίσεις την πλάκα; Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα για να έχεις τ..
26 Μαΐ Πώς να τσιγαρίσω σωστά το κρέας μου.
psistis_team 0 2153
Το τσιγάρισμα του κρέατος προσδίδει 100% επιπλέον γεύση και άρωμα στο φαγητό σου. Μόλις το κρέας ακουμπήσει επάνω σε ένα καυτό τηγάνι, αμέσως η εξωτερική του επιφάνεια αρχίζει να καραμελώνει. Πρακτικά όταν τσιγαρίσεις το κρέας σου πριν το βάλεις στο στιφάδο σου ή στο φαγητό της κατσαρόλας, θα το κάν..
19 Οκτ Ψήσιμο στα κάρβουνα. Πόσο υγιεινό είναι;
psistis_team 0 3613
Το φαγητό έπαψε να τρώγεται ωμό χιλιάδες χρόνια πριν, όταν ο άνθρωπος τιθάσευσε την φωτιά. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την φωτιά από τα ξύλα έψηνε το ωμό κρέας το οποίο γινόταν πιο εύγευστο και πιο εύπεπτο! Από τότε μέχρι και σήμερα πολλά πράγματα έχουν αλλάξει, αλλά το ψήσιμο στη φωτιά παραμένει μία δ..
11 Οκτ Άφησε το ψητό σου κρέας να «ξεκουραστεί»…
psistis_team 0 2842
Πάντα λέμε και θα το συναντήσεις πολλές φορές να το αναφέρουμε στο blog μας ότι το ο ψήστης χρειάζεται να έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: πρώτον λογική σκέψη, δεύτερον το αίσθημα του πειραματισμού, για να ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια γευστικά μονοπάτια και τρίτον υπομονή, για να βγάζει πάντα νόστ..
28 Σεπ Best BBQ rubs
psistis_team 0 2606
Όταν μιλάμε για barbecue, στο μυαλό ενός “έμπειρου” ψήστη πέρα από την ψησταριά θα έρθει και το ιδανικό κομμάτι κρέατος, η ιδανική θερμοκρασία ψησίματος, ο χρόνος ψησίματος, αλλά και το ιδανικό bbq rub! Ή αλλιώς η καρύκευση του ψητού ώστε να αναδειχθεί και να ενισχύσει την γευστική του ιδιαιτερότητα..
01 Σεπ Συμβουλές για το Τέλειο Ψήσιμο της Μπριζόλας
psistis_team 0 16363
Πολλά γίνονται και ακόμα πιο πολλά είναι αυτά που λέγονται για το πώς να πετύχεις το τέλειο ψήσιμο σε μία μπριζόλα. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα καταρρίψουμε κάποιους μύθους για το αλάτισμα πριν ή μετά το ψήσιμο, για το ελληνικό φαινόμενο του αναποδογυρίσματος της μπριζόλας επάνω στη σχάρα πολλές–πολλέ..
01 Μαΐ Φτιάξτε πεντανόστιμα σουβλάκια με μια απλή κίνηση
psistis_team 0 1757
Τα σουβλάκια είναι ένα κλασσικό Ελληνικό φαγητό, εύκολο στην παρασκευή, γρήγορο στο ψήσιμο και νόστιμο στη γεύση! Βέβαια πολλοί από εμάς αντιμετωπίζουν ένα “κλασσικό” πρόβλημα κατά τη διαδικασία ψησίματος… Καίγονται τα ξύλινα σουβλάκια!Οι λύσεις που υπάρχουν είναι τρεις:1. Μούλιασε τα σουβλάκια από ..
02 Απρ Εσωτερική Θερμοκρασία Κρέατος-Οδηγός για Τέλειο Ψήσιμο
psistis_team 0 34870
Το ψήσιμο ενός κομματιού κρέας σε μία ψησταριά για πολλούς είναι μία απλή υπόθεση, για άλλους μπορεί να μοιάζει πραγματικός Γολγοθάς. Όλα βέβαια στο ψήσιμο μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και ασφαλή με τη χρήση ενός θερμομέτρου μαγειρικής και το παρακάτω «σκονάκι»! Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου αλλά..
Εμφάνιση 1 έως 12 από 12 (1 Σελ.)