Το ψήσιμο ενός κομματιού κρέας σε μία ψησταριά για πολλούς είναι μία απλή υπόθεση, για άλλους μπορεί να μοιάζει πραγματικός Γολγοθάς.

Όλα βέβαια στο ψήσιμο μπορούν να γίνουν πιο εύκολα και ασφαλή με τη χρήση ενός θερμομέτρου μαγειρικής και το παρακάτω «σκονάκι»!


Ανάλογα με τις προτιμήσεις σου αλλά σίγουρα και με το κρέας που ψήνεις μπορείς να έχεις εξασφαλισμένο αποτέλεσμα ψησίματος από Rare μέχρι Well Done.

Προσοχή:

• Το κοτόπουλο κατά το ψήσιμο δεν μπορεί να μαγειρευτεί παρά μόνο καλοψημένο (Well Done). Βέβαια δεν πρέπει αντίστοιχα να αφήσεις την εσωτερική θερμοκρασία του κοτόπουλου να ξεπεράσει κατά πολύ τους 82 oC, γιατί μετά θα στεγνώσει!

• Το χοιρινό δε θα το αφήσεις ποτέ «μισοψημένο» (Rare).

Και στις δύο περιπτώσεις ένα μη καλά ψημένο κρέας ενέχει κινδύνους σαλμονέλας και τροφικής δηλητηρίασης εν γένει!

Ακολούθησε λοιπόν τις παραπάνω οδηγίες θερμοκρασιών, βάλε το θερμόμετρο στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος που ψήνεις (χωρίς να ακουμπήσεις κόκκαλο) και ψήσε στο μπάρμπεκιου σου, σαν επαγγελματίας ψήστης!