Μια πλάκα αλατιού προσθέτει γεύση και ποικιλία στο φαγητό σου. Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και να βγεις «ασπροπρόσωπος» σε κάθε σου τραπέζι! Τι γίνεται όμως όταν οι καλεσμένοι σου έχουν φύγει; Πως θα καθαρίσεις την πλάκα; Ακολούθησε τα παρακάτω απλά βήματα για να έχεις την πλάκα σου καθαρή και ζωντανή για πάρα πολύ καιρό:

  1. Άφησε την πλάκα να κρυώσει τελείως.
  2. Βρέξε ένα μαλακό πανί με νερό ή ένα καινούργιο σφουγγαράκι πιάτων και καθάρισε την επιφάνεια της πλάκας στο νεροχύτη της κουζίνας. Απομάκρυνε όλα τα κομμάτια φαγητού που μπορεί να έχουν μείνει επάνω και τρίψε απαλά όλη την επιφάνεια. Εάν υπάρχουν κομμάτια που σε δυσκολεύουν μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε το σφουγγάρι πιάτων από την σκληρή του πλευρά είτε μία σπάτουλα φαγητού για να απομακρύνεις τα ξένα σώματα.
  3. Μη βάλεις απορρυπαντικό πιάτων γιατί θα παραμείνει στην πλάκα ένα μέρος του και αναγκαστικά θα το γευτείς την επόμενη φορά στο φαγητό σου…
  4. Μόλις τελειώσεις το καθάρισμα, σκούπισε τη με ένα στεγνό μαλακό πανί και άφησε την πλάκα για τουλάχιστον 24 ώρες σε ένα σταθερό μέρος χωρίς υγρασία να στεγνώσει.

Προσοχή:

Μην μουλιάσεις την πέτρα αλατιού μέσα σε νερό.

Μην πλένεις την πέτρα αλατιού κάτω από τρεχούμενο νερό. Χρησιμοποίησε το νερό μόνο για να την ξεβγάλεις.