Πάντα λέμε και θα το συναντήσεις πολλές φορές να το αναφέρουμε στο blog μας ότι το ο ψήστης χρειάζεται να έχει τρία βασικά χαρακτηριστικά: πρώτον λογική σκέψη, δεύτερον το αίσθημα του πειραματισμού, για να ανακαλύπτει συνεχώς καινούργια γευστικά μονοπάτια και τρίτον υπομονή, για να βγάζει πάντα νόστιμα και ζουμερά πιάτα!

Όταν λοιπόν ένα ψητό κομμάτι κρέας το απομακρύνεις από τη ψησταριά σου, αυτό δεν σημαίνει ότι σταματάει ακαριαία να ψήνεται, αντιθέτως, για ένα μικρό χρονικό διάστημα (ανάλογα με το μέγεθος του ψητού κρέατος) αυτό συνεχίζει να μαγειρεύεται/ βράζει εσωτερικά, αφού σκέψου ότι ψήνεις περίπου στους 200°C.

Αν εκείνη ακριβώς τη στιγμή που έχεις τελειώσει το ψήσιμό σου, βιαστείς να τεμαχίσεις το ψητό κομμάτι κρέατος, τότε όλα τα υγρά που ακόμα «βράζουν» εσωτερικά, θα χυθούν έξω από το κρέας και τελικά το ψητό σου θα στεγνώσει…

Ακολουθώντας λοιπόν το τρίτο βασικό χαρακτηριστικό ενός αληθινού ψήστη την υπομονή, άφησε το ψητό κρέας σου να «ξεκουραστεί» από 5 έως 10 λεπτά (5 λεπτά/ 2,5εκ. πάχους) και έπειτα σέρβιρε!

Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. Καλή απόλαυση!

Σημείωση: Είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι κατά την ξεκούραση του ψητού κρέατος αν θελήσεις να σκεπάσεις το ψητό κρέας με λίγο αλουμινόχαρτο ή να το βάλεις μέσα σε μία κατσαρόλα με καπάκι, θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου ότι η εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος θα συνεχίσει να ανεβαίνει κατά τουλάχιστον 2-3 βαθμούς. Οπότε συμπεριφέρσου ανάλογα όσον αφορά το βαθμό ψησίματος.