Είσαι αρχάριος; Δεν το έχεις καθόλου με τη μαγειρική; Λατρεύεις τις απλές και αυθεντικές γεύσεις; Όποιος κι αν είναι ο λόγος που είσαι εδώ, μόλις ανακάλυψες μια απλή και 100% δοκιμασμένη συνταγή σάλτσας ντομάτας, που θα αναβαθμίσει το γευστικό αποτέλεσμα της πίτσας σου και όχι μόνο.

Γλυκές και ζουμερές ντομάτες, αλάτι, βασιλικός και μια υποψία σκόρδου, είναι ο ιδανικός συνδυασμός που θα αναδείξει την κλασική ζύμη της βάσης για την πίτσα σου.


Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη
Μερίδες: ποσότητα αρκετή για 8 βάσεις πίτσας διαμέτρου 30 εκατοστών

Χρόνος Προετοιμασίας: 1 λεπτό

Χρόνος Ψησίματος: 45 λεπτά

 Εξοπλισμός:

·         1 κατσαρολάκι

·         1 πολυκόπτης ή ραβδομπλέντερ (προαιρετικά)

·         1 μπολ

·         1 πιρούνι

Υλικά:

·         2 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

·         2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες ή ψιλοκομμένες

·         800 γρ. ολόκληρες ντομάτες κονσέρβα (κατά προτίμηση San Marzano)

·         2 κ. γ. ζάχαρη

·         1 κ. γ. αλάτι

·         1 χούφτα φύλλα βασιλικού, ολόκληρα ή χοντροκομμένα

·         1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Tip: Αυξάνοντας το χρόνο μαγειρέματος της σάλτσας, μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις και στα ζυμαρικά ή άλλες παρασκευές σου.

Εκτέλεση:

1ο Βήμα-Βάλε το ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Όταν ζεσταθεί, πρόσθεσε το σκόρδο και μαγείρεψε το μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει (όχι περισσότερο από ένα λεπτό).

2ο Βήμα-Αν χρησιμοποιείς πολυκόπτη, ρίξε το περιεχόμενο της κονσέρβας μέσα του και πολτοποίησε τις ντομάτες σου. Αν σου αρέσουν τα ολόκληρα κομμάτια στη σάλτσα, λιώσε τις ντομάτες σου σε ένα μπολ με ένα πιρούνι. Έπειτα, ρίξε το περιεχόμενο μέσα στο τηγάνι με το ελαιόλαδο και το σκόρδο.

3ο Βήμα-Πρόσθεσε στη σάλτσα σου όλα τα υπόλοιπα υλικά και στη συνέχεια σιγοβράσε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά ή μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα.

4ο Βήμα-Η σάλτσα σου είναι έτοιμη. Μπορείς να τη χρησιμοποιήσεις αμέσως ή να την αποθηκεύσεις σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για έως και μια εβδομάδα.

Tip: Φτιάξτε περισσότερη σάλτσα από όση χρειάζεσαι. Κάποιος από την παρέα μπορεί να πεινάει περισσότερο, ή να συμβεί κάποιο ατύχημα κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας ή του ψησίματος της πίτσας. Τα περισσεύματα σάλτσας μπορούν να καταψυχθούν και να καταναλωθούν μια άλλη μέρα. Απλώς τοποθέτησε τη σάλτσα σε επανασφραγιζόμενες σακούλες τροφίμων, αφαίρεσε όλο τον αέρα και, στη συνέχεια, τοποθέτησέ τις στην κατάψυξη. Η σάλτσα σου θα παραμείνει υπέροχη για έως και έξι μήνες. Όταν έρθει η ώρα να χρησιμοποιήσεις τη σάλτσα, ξεπάγωσέ την όλη τη νύχτα στο ψυγείο ή χρησιμοποίησε τη ρύθμιση ξεπαγώματος στο φούρνου μικροκυμάτων σου. Αν διαπιστώσεις ότι η σάλτσα έχει αραιώσει ελαφρώς, ξαναζέστανέ την στο μάτι της κουζίνας σου μέχρι να πήξει ελαφρώς!

Πηγή: www.ooni.com